Thursday, 25 October 2012

HANG OUT WITH BUDDYZ AND BESTIE ILYS

Ni aleeya .. Budak yang aq suka buli ni dia la



Ni bestie aq.. Eyka aka azrai hehehe.. Dia nie dah semakin alim



Nie peah kelabu..Nm dia amani.. Nie pun bestie aq sayang hang


Yang baju biru tu aq.. Bak kata eyka muka nie tolak 10 tahun dri umur aq


Ramai org kata yang aq ni teran la tahan nk buang air..Ttpi smua yang korang ckp tu salah aq saja ja wat muka mcm tu


boleh jadi model tak???


                                           Ni buddyzz aq aka alang aq ataupun kak aq ..zatieee cunnn

Ni buddyz aq juga mimi kak aq gak ..comei tak kawan aq nie???



Aq pun tak tau knapa muka aq jadi mcm nie

 Anis yang pakai tudung hitam tu adalah buddyz aq dan yang tudung kuning tu farra... aq nk ucap heppy birthday kat farra


Yang bt peace tu nabila kwn lama aq merangkap buddyz aq dan kak long aq walaupun dia pndek tp dia mmg baik.. hehe -_-  

Hari ni aq klaur p perpustakaan dgn kwn2 aq yang tersayang. lps tu kmi p jln2 dlm cp and p pasific. Alhamdullilah tak jadi apa apa waktu kami keluar. best oooo keluar dengan kawan. Nanti nak keluar lagilah,tapi mak aku tak bagi keluar sangat. Tahun depan pula boleh kot,lepas habis PMR. Wohooooo,tapi aku takutlah PMR. 

Mula mula tu kami makan dekat MCD,pastu pergi POPULAR tapi tak dan nak bersila bagai. Orang penuh -_-. Hurmmm tapi aku beli juga novel,1 ja. Mak tak bagi aku beli banyak. Lepas habis beli semua tu,kami pergi beli minuman dengan ais krim. Aku semestinya beli ais krim perisa coklat 3 scoop. Ila n Anis beli minuman EACH A CUP. Entahla sedap ka dak minuman tu. 

Sebelum tu aku n Zatie pergi buang sampah,pastu aku terperasan kawan aku Pikah,Aleeya n Auni lari turun eskalator. Diorang buat maraton dalam PASIFIC sebab ABG ALEEYA ada dalam PASIFIC. Abg dia tak bagi keluar so diorang larilah. Aku usha dekat tingkat atastak ada pun.

Mak aku tak bagi pergi tingkat atas sekali,tapi kami pergi juga. Mak aku kata banyak orang lelaki tapi family family banyak ja kat situ. Kami semua tangkap gambar dekat satu sudut tersembunyi tu,malulah tangkap depan orang ramai. Dah berejam duduk situ,kami pun nak pergi meronda tempat lain tapi sebelum tu Ila nak tangkap gambar sebelah mainan budak budak. Nama dia apa tak tau,lupa. Dia boleh naik atas kuda tu,aku jerit suruh turun. Dia memang suka cari populariti. Pastu Atie pula naik atas tu,tangkap gambar lagi. Ayooo,malu malu.

Kemudian kami pergi beli bear bear,aku taklah sebab tak suka. Rugi betul...Kemudian kami pergi balik ke MCD sebab Ila nak bawa balik untuk family dia. And kami pun balik. Seronok sangat sangat dapat keluar dengan diorang. Harap dapat keluar lagi. Sayonara,bye.

Saturday, 6 October 2012

MANGSA DEMAM

ASSALAMUALAIKUM...

hari ini aq kna jadi mangsa demam untuk 3 hari ...huhuuhuh kesian kan dekat aq .. meh sini aq nk crita mcm mn aq bleh demam.. pada malam jumaat hari tu aq tngh landing2 dlm bilik aq then aq terdengar bunyi ketukan dari tingkat bawah so aq turun la mak aq dah dengar awl dari aq dan mak aq pun ckp la " ya ya tunggu kejap" lps mak aq ckp mcm tu ketukan itu hilang...so kmi tgk la dekat luar tpi tak ada pa..

abg kedua aq tu ta dgr ketukan tu sbb dia tgh degar lagu pakai headfone.. jadi aq ni cuak la bagai dah la aq dgn mak aq ja dengar.. lps tu aq nk naik atas balik tapi hati aq ni tak tau nk kata apa dah getar weyhhhhh....
jadi aq buat keputusan untuk tido atas sofa dekat bawah... dah la panas tido dekat atas sofa tu.. esoknya bagun aq rasa pening kepala and batuk2 bagai.. aq dapat selesema skali tpi aq selesema dekat skolah.. ni msti berjangkit dgn Zakwan... (hah tggu hng zakwan)

esok tu plak mak dgn ayah aq hntr adik aq p skolah dia sbb skolah dia bt kem bestari solat.. tak pa la aq p la dekt meja yang terltaknya laptop aq ambik and aq main depan tv..tk pa la dekat 5 minit lps tu aq dengar bunyi satu benda jatuh.. jatuh benda tu ya allah deras gila ... tpi yg aq pelik aq sorang ja dgr abg aq tak dgr pun hah aq tak tau la knapa... sedihnya aq bt apa dekat korang smpai korang kacau aq.. dah la tgh penat mcm tu..

petang tu mak ngan ayah aq ajak balik kg. so kmi pun balik kg la.. kla tdak kmi kna balik hari khamis hari tu sbb km buat keduri tahlil tp aik aq ada kem so kmi bt keputusan untuk balik hari jumaat... dlm on the way nk balik kg. ayah aq berhenti dekat umah sewa pak su aq sbb nk tgk umah dia... umah pak su aq yang lama tgh ubah suai lain...jadi ayah aq semang punya sembang dekat 2 jam.. aq ni tak tau nk bt pa dah.. boring sgt aq ajak adik aq ngan sepupu aq pergi taman dekat dengan rumah sewa pak su aq..

lps tu dah abis smbang km trus balik kg... smpai2 kg. kmi dgr berita yang WA aq jatuh motor selepas habis baca yassin untuk tok wan aq .. nasib la tak truk sgt.. WA aq dah la ada kencing manis ... haih knapa la jdi mcm tu tpi itu dah bnda nk berlaku kn...malam tu aq tak larat sggt2 so aq tdo lps solat magrib tu... ksian kan... huhuhuhu pgi ni aq rasa okey dah la skit2 tpi aq rasa lain skit. hurmmm






*ni gmbar bdk baik2 plak.. abaikan muka aq tgk muka adik aq sama tak*



*maaf la klau silap eja mmg aq tak larat nk cek balik ok sekian tima kasih*
luv allah
luv u all
luv eyka azra gak






Tuesday, 2 October 2012

ASSALAMUALAIKUM... 
HARI INI SYA NK CERITA TENTANG SEPUPU SAYA YANG PALING CUTE DAN SEPUPU YANG PALING RAPAT DENGAN SAYA IAITU FATIN NIZA... SAYA PANGGIL DIA KAK TIN DAN DIA DILAHIRKAN  PADA 1 JUNE 1990.. SEKARANG UMUR DIA 22 TAHUN DAN DAH BERPUNYA.. PAK WE DIA NAMA ZULHILMI ARIS SAYA PANGGIL ABANG EMIE (SEDAPKAN NAMA) 

MULA2 SEKOLAH DEKAAT SEKOLAH KEBANGSAAN DATO' SYED AHMAD DAN FORM 1 DIA SEKOLAH MENEGAH KEBENGSAAN DATO'SYED AHMAD JUGA (HEHEHE). SELEPAS ITU DIA DAPAT MASUK POLITEKNIK SULTAN ABDUL HALIM MUADZAM SHAH DEKAT JITRA (SAPA TAU ANGKAT KAKI).. DAN SEKARANG BEKERJA DEKAT KLPL SDN

CIRI2 DIA NI : DIA BAIK HATI, PERAMAH, COMEL ( KALAU ORANG TENGOK MESTI NAK PANDANG BANYAK KALI) HAHAHA.. SAYA MEMANG SAYANG DIA SANGAT TAPI DIA SAYANG SAYA KE???.. DIA NI PANDAI BERGAYA TOUCH UP SANA TOUCH UP SINI LA..  KALAH MAK ANDAM LA ( BANGGA SAT) -_-

SEKARANG NI PASAL PAK WE DIA PULAK... PAK WE DIA NI MUKA NK MCM KOREA SIKIT ( SIKIT JA TAU TAK BANYAK ).. RAMBUT PUN MCM KOREA SENANG KATA KN DIA NI BAJET KOREA LA HAHAHA...  PAK WE DIA NI HENSEM DAN TINGGAL DEKAT JITRA SAPA RASA KENAL TU JANGAN LUPA TEGUR PULAK...

SEKARANG PAK WE DIA BEKERJA DEKAT PULAU PINANG SEBAGAI SUPERVISOR DEKAT STRAITS ORTHOPAEDICS (MFG) SDN. BHD... ABANG EMIE NI BAIK HATI, PERAMAH, PERSONALITI YANG MENARIK LA KATA KAN ( TANGAN DIA BAHU MATA KE ATAS ) HAHAHA... JANGAN MARAH LA YE -____-


KAK TIN DENGAN ABANG EMIE NI MEMANG SWEET KAPEL GILA... KLAU RASA SWEET DEPA TU BOLEH DAPAT KENCING MANIS LA ATAU DIABETES... HEHEHE,... UNTUNG LA DEPA KAN BUKAN MCM KITA NI ORANG NK TENGOK MUKA PUN TAK MAU HAIH KESIAAAANNN KAN HURMMMM :(

  
NI WAKTU DEPA PERGI KL... OMEY KN DUA ORANG NIE



YANG NI GAMBAR PALING SWEET WAKTU DEPA PERGI MAKAN... SWEEEETTTTT KAN



YANG NI ENTAH LAH DEPA PERGI MANA TAH TAK INGAT TPI TGK GMBAR DAH LA KN...OMEY SEPUPU SAYA YANG DUA ORANG NI



YANG NI SAYA PUN TAK TAU JUGA DEPA PERGI MANA SOWY LA




* SEKIAN TERIMA KASIH*



Friday, 28 September 2012

NUR ZULAIKHA AZRA BT. NIZAR

assalamualaikum hari ini saya nk cerita tentang kwan baik saya iaitu NUR ZULAIKHA AZRA BT. MOHD NIZAR panjang kan nama dia haih mesti penat nnt nk tlis dia nm dekat buku. nama panggilan dia eyka.. dulu aq tak la rapat sangat ngan dia.. yang paling rapat ngan dia adalah amani sbb amani ni kwn dgn dia dari skolah rendah lagi.. aq dgn dia rapat sejak satu prkara yang terjadi dlm hidup kmi (jeng2 perkara tu biarlah rahsia) okkk.. -_-

eyka ni pendek sbnarnya hahahaha jangan marah ja eyka sbb mengutuk hng :|)  tp apa yng aq tulis tu fakta..dia budak pandai, suka main bola jaring, dan dia ni masuk unit beruniform KRS ( pasukan menghijaukan negara) tangan atas bahu mata keatas mulut jelir hahaha :') dalam kelas dia duduk depan skali dengan amani dan aq pulak duduk belakang sekali hohoho kesian aq :'(

eyka ni baik aq tak lupa tarikh lahir dia, hobi dia, cita2 dia,( mcm ni la kwn sejati ok)... eyka ni pengawas dkt skolah dan dekat skolah juga la dia prnh kapel dgn seorang jejaka yang tak cukup hensem iaitu sepupu (maap la aq tak tau dia tu spupu or apa tpi dia ada kaitan dengan jiran aq)  kepada jiran aq.. tpi la ni depa sudah clash hohoho kesian kn ( ada aq kisah jadikan tak kacau hidup aq sudah hahaha 3: ) )

eyka ni suka bergosip dalam kelas suka husya org  dgn amani tpi la ni dia dah tak leh nk husya sbb skrang ni dia didampingi dgn jejaka2 yang tk berapa hensem dan suka buat bising dalam kelas... eyka ni comel dan cantik, pandai bergaya, bila  dia senyum tu ita bleh tahu yg dia senyum ikhlas atau tk hehehehe... dia pakai cermin mata sama dgn aq tpi warna lain tmpat beli pun lain nah.. 

sekarang  ni eyka dah terjatuh minat dekat seseorang ni tpi aq tak mau bgi tahu dekat korang spa jejaka yang bernasib malang tu ( hehehe sowy ye eyka saja ja tu nk bergurau )  dia dgn jejaka ni mmg sewwwwiiiiiiiitttttttt gila tak payah nk letak gula merah ka gula halus ka tpi seewwiit depa tu allah saja yang tahu (harap korang seronok ) :)



ni gambar dia comel kan.. dia suka buat tagline dua jari dekat atas tu apamaksud dia pun aq tak tahu hahaha.. dia ni tak kawin lagi okstgi korang ingat dia dah kawin pulak sbb dia pakai inai.. dia ni baru ja form 2 tau.. sapa minat dkat dia inbox me


*sbnarnya aq tak tau nk tlis apa yng ja otak aq bleh loading klau aq kutuk tu maap la nah jangan marah nnt cpt tu k bye -_- *

Saturday, 22 September 2012

futsal game

assalamualaikum sebagai pembuka bicara...
today ada pertandingan futsal seperti yang telah dijanjikan oleh aq ngan kawan-kawanku... aq mcm biasa la msti ada untuk permainan mcm tu krana masuk dlm bakat aq bukan mcm bola jaring tak best langsung sbb bnyk sgt peraturan..aq p futsal nagn ayah aq..lps tu kmi tggu la mimi,kak zimah,kak lin,kak wa sbb depa pun main juga...

kmi janji yang nk dtg anis,zatie tp yg ada mimi ja la huhuhuhu sedih tpi mimi dtg dia pakai bju pakai sluar mcm vavavom tak kata pa dah... actually kmi rancang yang aq dgn nabila p rumah anis and terus p rumah mimi tapi jadi sebaliknya pulak..aq dgn nabila p ngan ayah aq and mimi p dgn ayah dia. ya allah kesian gila kat anis :'( .. mesti dia tgh tggu kitorang. permainan dah nk mula tpi nabila ngan mimi dan ambik gambar lgi... nabila main sbb nk bgi cukup org..

awal-awal tu kmi kna ubah aq ngan nabila kna satu pasukan dgn aiman arfan, aidil dn sorang lgi aq tak knl yg lain tu pasukan sebaliknya...  pasukan kmmi mng 4-1 hebat tak pasukan main yeahhhh!!!... lps tu depa tk puas hati jdi kmi kna tukar prempuan lawan lelaki -_- aq pun ok la dan amiun amin jdi penjaga goal pasukan prempuan iaitu pasukan kmi la....waktu amirun amin jga goal kumpulan kmi dia dan lagi nk main fon hntr mesej ngan aweks dia kot (gila kan kwn aq sorang ni)  aduyaiiiiiii

time main tu, aiman arfan tendang bola and terkena bahu nabila... allah saja yang tahu betapa sakitnya bahu nabila waktu tu.. aq apa lagi main sampai tolak2 depa, tendang kaki depa  dah tak kra laki @ prempuan nk wat mcm mn sori la...hehehehe...aq mmg frust gila la dkat amirun amin main tak prnah nk btl dah la ja goal mcm prempuan bila bola nk smpai dlm goal dia boleh elak plak bola tu spatutnya dia kn ala tahan tpi ni  mian elak2 plak sakit hati gila ngan dia...-_-

aiman arfan tu plak tak tahu nk sedar diri yg dia tu pendek sama tggi ja dgn nabila hahahahaha...lps tu kmi main bola baling plak nabila takk reti nk main jdi dia kluar teman mimi kat luar.... aq tgk kak lin main fuyoooooo hebat gila kot sat ja jaring goal..aq boleh jaring goal sekali ja hahahhaha hebatkn!!! (wat hebat boleh)

pukul 5.20 ayah aq dtg nk jemput. mimi tak call ayah dia lagi then ayah aq nk tumpangkan mimi tpi mimi apa lgi dia bt malu giteww2.. yang nabila plak sibuk ja nk snap gmbar mimi (kesian dkt mimi tanggung malu hahahaha gelak jahat). dalam kereta nabila crita dkt aq ada hamba allah ni  nk ngorat mimi and dia minta 6ber mimi..  dah la hamba allah tu satu sekolah , satu tingkatan, satu tadika and satu taman dgn mimi. hamba allah tu plak playboy jugak.berani dia kacau kawan aq haih ni memang nk kena makan kaki tiga rasa kot.. gatal betul

then ayah aq berhenti dkat kedai makan berdekatan dgn mikamal gitewww. mimi ngan nabila terkejut juga la lps tu dia tnya mak aq nk buat mak aq apa lagi ckp la jom la turun minum2 dulu..mimi ngan nabila tak mau depa ni malu nk turun (tolak rezeki btl la depa ni kn2). ayah aq tnya depa nk makan apa tpi depa tolak pelawaan ayah aq... then ayah aq tnya aq nk mkn apa aq ckp la nk mkn koetiaw and milo... sekali lagi ayah aq tnya depa tpi depa tak mau jdi dgn kuasa veto yang ayah aq ada, ayah aq order koewtiaw 4 ndan milo 4 hahahaha pdn muka depa bt malu2 kucing depan ayah aq sgt.

nabila tu gatal2 la dia nk snap pic mimi lagi hohohoho jelez nya aq hahahahaha....lepas makan ayah aq hntr mimi balik dkt taman aman and balik rumah.. nabila tinggal basikal dia dekat umah aq. time tu hujan mak aq sruh dia masuk dulu tpi dia tak mau sbb dia tak ckp dkt mak ngan ayah dia yng dia kluar pergi futsal (haih apa la nabila ni) haih




pic nnt saya ltk!!!!

Tuesday, 18 September 2012

MENANTU OH MENANTU

Mama dan minah telah melangsungkan perkahwinanya.

selepas semuanya selesai dan semuanya nyyenyak tidurnya,Pak Haji Dollah, bapa mertua mamat dan bapa kpada minah lah tu, mengejutkan smua isi rumah untuk solat subuh.semua isi rumah pun bangun dan si mamat & minah pun bangun mandi dan bersiap untuk mendirikan solat subuh. tapi dek kerana lewat bangun, maklumlah malam pertama, si mamat tak sempat bersolat jemaah dengan pak haji dollah. walaupun telah dikejutkn  awal oleh isterinya minah. dia do asyik berbaring dek kerana penat, membetulkan urat-urat yang lenguh semalam.

maka, pak haji dollah pun suruhlah menantunya tu solat sendirian ketika ahli keluarga yang lainnya sedang berwirid. si mamat pun qamat dan diriknlah solat subuhnya. selepas selesai solatnya dan memberi salam pak haji dollah pun menegur menantunya si mamat tadi, "hai mamat kenapa solat subuh tiga rakaat"? lantas si mamat jawab "eh... ia ke ? tiga rakaat ker? rasa-rasanya dah ckup empat rakaat tdi."

masya Allah... mengucap panjang pak haji 

hidup

Assalamualaikum hri ni saya nk story mori psl hidup...adakah kita hidup di dunia semata2 mngejar  kekayaan atau kita hidup ini untuk membuat amal ibadat???... (renung2kn dan slamat beramah XD).. atau pun kita hidup untuk mencari seseorang yg bleh menjaga kita, merawat kita atau sebaliknya @ kita mahu memainkan perasaan org yang tidak bersalah dgn menggunakn harta bendanya sbagai harta kita sendiri... fikirkan la dan insaf la anda dari perbuatan itu(siapa terasa ambik la tpi aq tak letak perisa manis ka masam atau wat ever)

cuba kita lihat pada zaman sekarang filem2 atau cerita indonesia,korean,tailand yang slalu menjatuhkan org islam sperti korea mengeluarkan tarian oppa gangnam style yang skarang berleluasa... kita harus bangun untuk memperjuangkan agama kita untuk masa depan kita yang hampir musnah disebabkan penjajahan dari segi mental dan fizikal...

aq berasa sedih krana pada masa skarang anak muda sudah menjinakkan diri dlm kegiatan tak bermoral separti merokok, mengedar dadah, membuat maksiat adakah itu bagus.. dari sini kita boleh melihat dimana peranan ibu bapa untuk mendidik anak dan pengaruh rakan sebaya.. remaja pada masa skrang mestilah pandai memilih rakan yang berakhlak baik, bersopan santun pada ibu bapa, menghoramti org tua, itu lah dinamakn teman sejati...

'AJAL MAUT DITANGAN TUHAN'

ADAKAH AKU SUKA DIA

Adakah seseorang yang kita suka akan selalu jauh dari kita atau berdekatan dari kita.... knapa setiap kali aq berjumpa dengan dia aq terasa sangat gembira dan aq rasa jantung aq berdegup laju seperti kereta F1... adakah aq suka dia atau perasaan aq sahaja yg ingin berkenalan dengan nya.... perlukah aq berjumpa dengannya atau mencari dia untuk menunjukkan rasa cinta aq padanya...

kali pertama aq pandang perasaan aq padanya tidak timbul tetapi hatiku rasa mahu berkenalan dengannya tetapi aq malu untuk berhadap dengannya...adakah itu menunjukkan diri ku ini lemah, pengecut @ aq ini tidak berdaya untuk mengucapkan tiga perkataan yg amat bermakna untuk seorang insan yang bergelar prempuan atau lelaki...

adakah cinta itu akan hadir bila aq berjumpa dengannya atau bertegur dengannya....cinta itu hadir dari hati dan bukan hadir dari perbuatan kita... jika seorang perempuan itu mengucapkan perkatan i luv u kepada seseorang adakah lelaki itu akn menerimanya seadanya atau pun sebaliknya...lelaki memandang prempuan dgn paras rupa tpi bukan memandang dalaman perempuan  itu... 

ADAKAH ITU CINTA?????..... adakah aku suka lelaki yang baik, klau tak hensem pun tak pa, yang kuat agama... adakan itu sebnarnya lelaki sejati.... adakah aq akan buka pintu hati ku untuk lelaki yang amat mencintai ku dengan seadanya..... adakah aku akan suka dia??

Thursday, 13 September 2012

ANIS KU SAYANG...

Assalamualaikum,pgi bebuta ni boringla xtau nk bt pa,tlis storyla.

Nama dia ANIS SURAYA BT AHMAD TARMIZI. Sdap nma,tpi x mcm tuan dia,hAhA 25x.
Xlah,dia cntik nah,Anis ni yg mka dia x ada tmpokan tepung tu,alah yg tudung jdi elok tulah,nma timangan si peah ni YAYA,tpi kmi smua ni x pnggil dia yaya pon,pnggil anis ja,eksyen ja tuh,nnti bila lpas SPM bru pnggil nma-2 tu. Ok,prngai dia ni ok,dia ngn org yg dia x knal,dia mmg x ckp,skali tngok sombong,dua kli tngok mmg sombong pon,dia ckp kt aq lah. Bila kita knai dia,dia x sombong pon,mka dia ja mka sombong tpi dak eksyen jerr. Aq start rpt ngn dia msa form 1,padahal dia satu skola rndah ngn aq,aq crita abis smua ok,idea dok mai ni,dia dok Penang sbenarnya,pastu dia pindah Kedah umur 10 taun,skelas ngn aq,aq x tegoq dia lngsung sbb air mka dia mcm yg aq tlis kt ats tu,x brani aq,aq mngata dia wktu tu,besalah umuq 10 taun,pndai mngata org dh,x kiralah la ni,pantang jmpa ngn kwn seperjuanganku,trus bka crita abih.

Berbalik kpd story,aq x sangka kwn yg aq mngumpat slama ni kwn aq,sbenaqnya aq x rsa trkejut pon dia tu kwn aq,aq lpa kta aq penah mngata dia,hehehe,tpi aq mintak maaf dh,dia baik,tpi dia ska bt mka serius dia,cuak jgak aq,aq slalu mrh dia bila dia bt mka mcm tu,x tentu arah jdinya,kihkih. Anis ni garang dan suaranya klau ampa nk tau pelan ja,tpi bab jerkah melantun vokalnya,huhuhu. Si peah ni mmg pandai masak,kira bole bt bini ni. Aq bnyak utang ngn dia tpi aq dh bayaq blk dh,dan utang tu mai blk. Dia ni pmurh n kesian bila tngok aq klaparan,skali dia sua kt aq RM1,btapa trujanya aq.

Bila aq bca blk apa yg aq taip pasai Anis ni,trharu pulak n marah sbb bila mai wktu BM cikgu srh bt karangan otak aq karat nya x bole dtanggalkan,tpi mai kt sni,berjela dn panjang. Aq ni ska melalut kot len,issh. Anis ni kira tmpat aq luahkan isi hati aq,cehhh,sbenaqnya yg slalu aq luahkan kt dia smua pasal laki yg brtakhta dlm hatiku ni dan lbih mnggembirakan laki tu x ska kt aq pon,xtaulah kot dia ska kt aq dlm diam-2,mka cun mcm aq ni x kan org x ska,NAHAIII,muntah hijau aq,la ni bru aq sedaq mcm mna perasaan kwn-2 sperjuangan aq bila aq puji diri sendiri,mka aq x cun pon,skali tngok mmg org tu x kan tngok bt kli ke2. Ni aq ikhlas ni.

Adoi,pnat otakku kerah idea dri pkui 7 smpai pkui 9 ni tlis pasai peah ni,tpi smbil aq naip,aq on FB jga,tu yg smpai pkui 9 tu,kuihkuihkuih. Ok,bubye,waalaikummussalam, SAYANG HANG ANIS, AMIKLAH FLYING KISS KICK AQ YG IKHLAS NI. mlwak loh.

Wednesday, 16 May 2012

kwn2 ku yg ku sayang


Assalamualaikum :D Today 16 Mei so today Hari Guru larh. Hewhew :3 aku tak bagi apa-2 pun kat cikgu just bagi kad ucapan ja. Tak sempat nak pi beli ! -.- aku lupa kata harini hari guru. Trololo :p

Today takde larh best mana pun, kalau dapat lepak dalam kelas sure best. Tapi cikgu tak bagi duduk dalam kelas, kena pi padang. -..- Geng-2 aku yang lain semua dah pegi padang, tinggal aku ngan Zatie ja larh. Nahaii ~ depa menghilangkan diri macam chipsmore. Hatudiaaaaaaaa, aku ngan Zatie merayau satu sekolah cari depa tapi batang hidung depa pun harem tak nampak. Ini menyebabkan kemarahan tahap gaban ! Aku terjumpa Aleeya and Fiqah. Aku tanya depa, depa kata tak jumpa pun. Alahaiii ~ berapa lama lagi larh aku nak kena cari. Skru kaki aku pun dah macam nak tercabut. Hehe xD Lupa pulak kaki aku mana ada skru, aku manusia bukan robot. Jalan-2 satu sekolah then serempak dengan Aleeya and Fiqah lagi. Depa tetap tak jumpa geng-2 yang lain. Aku ngan Zatie dah terlalu penat, keliling satu sekolah brapa round pun taktau so kami pegi kantin, beli air teh ais. Allah ! Hilang dahaga kat tekak ney. Alhamdulillah :) 

Lepas beli, aku dengan Zatie pun mulakan pencarian geng-2 kami sambil minum air. Sedihnya kena tinggal ngan depa. Dah larh susah nak cari depa ! T^T Sepanjang pencarian depa semua aku belajar macam-2 perkataan Kedah kat Zatie. K, lawak gila aku dengar perkataan-2 tu xD salah satu daripadanya "deremen". Nak tau 'deremen' tu apa ? Cari sendiri maksud dia :p aku cakap kat Zatie, kalau aku jumpa depa aku nak ketuk kepala sorang-2 ;) Jahat tak aku ? Aku dah bosan sangat-2 cari depa so aku ngan Zatie pun menyanyi sambil mata melilau cari kelibat depa semua. Aku ajak Zatie lalu kat tepi surau sekali lagi then kat sana kami jumpa Aleeya tengah duduk. Aku tanya Aleeya, nampak depa semua tak, pastu tetiba Anis ngan Mimi serbu aku ngan Zatie. Depa ambik air yang ada kat tangan kami. Aku tengok ja depa. Then baru aku teringat yang aku kata nak ketuk kepala depa. Depa tengah minum then aku ketuk kepala sesorg. Padan muka !! :p

Lepas jumpa tu kami dah tak berpecah. Mau patah pulak kaki aku kalau berpecah sekali lagi ! Just Mimi yang berpecah, dia ikut Hidayah. Kami pegi tengok cikgu-2 main netball pastu masuk dewan tengok persembahan then pegi makan kenduri kat kantin. Sedap gak :D Lepas makan kami lepak dekat kelas 2 KAB 3. Kami main snap pic. Entah berapa bnyak pic aku snap. Agagagaga xD biyaq pi larh, kamera aku, ada kacau kamera mpa ? Dak kan ? :p

Dah terlalu bnyak aku cerita utk harini :D haha, sila larh tengok pic aku and kawan-2 aku ;D Pic Mimi ja yang tadak sebab aku tak jumpa dia -.-

*ni nabila yg tulis bkn fiqah yg tulis...aq cuma copy paste ja*

Senyum tak perlu kata apa-apa :)




yang pegang beg tu nabila  dan disebelah  tu, Zatie :)


 nabila and Aleeya. Hoho ! dia always bergaduh dengan dia, tapi berbaik balik :)


nabila with anis -.- haha :)


 aq memang tak comeii  :)



Show your teeth, people :D


 Omeii dak kwn ku ? Trololo :D


agak-2 boleh jadi model ubat gigi Colgate dak ? Hewhew :D


Anda jeles dengan keputihan gigi kami ? Sila pakai ubat gigi Colgate :D




Please show your pinky tongue :p


 kami memang gegeh pun. Anda dengki ? Mirror yourself ! :p


We're sexy and we know it ! :p


Abaikan muka aku yang weird ituu :p



Mulut kembung seperti ikan buntal -.-

  
 Buat mulut kembung ni idea Fiqah, bukan aku -..- btw nabila comeii ! :O




Ok, sampai disini ja larh dulu. Kbye, wish you have a nice day, yeah ;)
1 lgi smua gmbar dgn ayat2 tu bkn fyka yg tlis tpi nur nabila aina..fyka copy paste je hew hew ^^^
comel kan kwn2 fyka

p/s: kalau korang nak kutuk pic-2 ney baik korang blah dari blog aku. Ini hidup aku. You know my name, not my life ! 




terima kasih sudi baca. komenlah sikit.


Thursday, 10 May 2012


HAI!! ni adik bongsu aq nm dia Azrul b. Adnan ..tarikh lahir dia 6.11.2005 kot tak pasti la ... bdk yg paling  bising dlm umah.. klau dia p KAFA lps tu mak nagn abah tggal dia msti dia tnya 'kak2 mak ngan abah p mn' dgn muka dia nk nagis....anak manja dlm keluarga...umur dia 7 tahun suka tgk tv, main game dan mahu jadi polis...skolah kebangsaan seri amar diraja.... adik yg paling aq mluat dan paling aq suka hehehe

HAI!!! ni aq Nur Afiqah bt. Adnan...tarikh lahir 12.11.1998 (  of course aq ingat tarikh lahir sndiri )  umur 14 tahun ..skolah sama ngan abg kedua...aq ni  gila2 skit klau ngan kwn2  tpi klau kat umah aq baik.. hehehehe... suka makan kadberi...ank keempat...perempuan tunggal bkn tunggul.....jarang keluar umah..suka bnda lasak2, main game tgk tv,suka main gitar dan mahu jadi angkasawan... sayang kwn2 ku <3 
HAI!!! ni abg ku yg ketiga nm dia Afif b. Adnan.... aq tk ingat juga tarikh lahir dia ..dia ni bleh kata  BMB (BUDAK MAKAN BANYAK).... umur dia 16 tahun..  skrang dia skolah sains tunku syed putra... abg yg paling aq rapat skali.. tpi bila dia masuk asrama dah tak rapat sgt dah ... suka baca komik dan main gitar nak jadi ?????( tak tau juga ) bdn sedap bleh bt bantal...suka ambik barang org tak ckp....dan suka melepak ngan kwn2 dia
HAI!! ni abg kedua aq nm dia Amran b. Adnan.. tarikh lahir dia 20.1 1995 kot...skolah tunku abdul malik.. aq pun tak tau juga tarikh abg ku ni..abg  paling pendiam dlm keluarga tak pernah nk ckp klau dia ckp msti ada bnda penting atau dia sruh bt something...tpi klau dlm keluarga aq rasa dia rapat ngan aq... hehehehe... suka main game dan mahu menjadi ??? entah la lupa cita2 dia apa maakn sayer... tk prnh nk kluar rumah klau kluar tu msti kna paksa...
                               
HAI!!! ini abg sulung aq.. nama dia Ammar b. Adnan... aq tk ingat tarikh lahir dia  sori hehehehe... skarang umur dia 18 thun ... dia adalah abg yg paling rajin dlm keluarga....baik hati, pendiam dan lain2... baru habis belajar dkt matriulasi changlon, dan sdg tggu result...suka main gitar, dia mahu menjadi doktor gigi... dia suka bnda yg mencabar mcm adik dia hehehe...aq ta tau dia ada awek ka blum... tak suka sgt berjalan




Monday, 30 April 2012

nabila ku

HAH!!!!
rindu gila aq kat blog..sdah  sebulan aq tak tgk blog aq  ni  msti berabuk dah..



AQ ada love story yg aq reka khas untk kwn aq yg tercinta( :P):

hari ni aq dgn kwn aq beragan bagaiman nabila aina dan haris bla2 berkahwin umur 14 tahun (mesti tak leh blah kn) beragan2 punya la ni... aq cerita la dkt depa yg aq beragan pa..smpai 1 jam aq cerita smpai ada yg blur,blue smua masuk la hehehehe^^ (mesti bleh bt novel punya la beb!)

Friday, 6 April 2012

assalamualaikum smua.....

Tuesday, 13 March 2012


Dulu
Aku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta
Kini
Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu
Tapi
Semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Mungkin
Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua
Kembali bersama
Kerna semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku
Menyesal aku tinggalkan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

alhamdullillah krana spupu aq dah kwin..aq nk ucap kn tahniah dan selamat pengantin baru...esok hari rabu 5/3/2012 bdk klas 6s utk skolah sdr akn adakn reunion kat MCD di CP x sabar nk jumpa ngan rakan2 gila aq hahahahha sori arr klau mengumpat...aq pun tak smpat nk minta maaf kat depa..dulu aq ni samseng suka bt org  haih kesian2...esok aq minta maaf nah bdk 6s walaupun bkn hari raya lgi..   :)   =='    :P   :(   :'(      1 lgi esok aq blh jumpa ckgu skolah lma....ermm enrah la aq rndu ka tak kat ckgu noreha, ckgu zamri, ckgu shida, dan smua arr ckgu yg ajar aq....(tak larat nk tlis la smua ckgu sbb ramai sgt ckgu yg ajar aq)....   HOPEFULLY TOMORROW WE WILL BE HAPPY AND CHEERFUL... YEAH!!!!!!!!!! :)

Saturday, 3 March 2012

assalamualaikum berjumpa juga kita pda hari ini... syukur kepada allah krana dia memberi kita maa utk melakukan ibadah di dunia dan kita dpt lagi bernafas..alhamdullillah..hari ni aq kn skolah kmi adakn hri persekolahan untk gnti cuti raya cina..sronok juga la ttp hari ni yg geramnya aq sakit kerongkong hah susah nk menjerit susah nk marah :(

Thursday, 1 March 2012

Wednesday, 15 February 2012

Sunday, 12 February 2012

DEAR BLOGGGER
hari ni hari yang meletihkn ngan sakit perut tak henti2..tak tau knapa smpai sakit perut dari ada kat kem tu lgi...ttp kn aq geram kat seseorang ni sbb dia suka nk minta perhatian org lps tu suka ikut apa yg org ckp..meluat sgguh aq

Saturday, 11 February 2012

ahh penat p kem pengawas....selama 3 hari 1 mlm..tp sronok arr bt aktiviti dgn senior2...ttp yg pling sronok lgi wktu berlakon..mmg kak hasmida mantop punya la....sma ngan smua org

Monday, 6 February 2012

assalamualaikum....
sronok btl hari ni sbb kat skolah smbut maulidur rasul kat skolah...smpai kna berarak...aq sdh pendek akal nk pkir dah ni ....ttp mmg sronok la..yg pling best ada lah penceramah yg dtg...mmg sronok la dgr dia ceramh...ada satu topik yg aq suka dgr adalah bab cinta monyet sbb kwn aq bnyk yg kapel dn buat perkara yg  tak senonoh ...ttp mk ngan ayah dia tk prnh nk marah dia klau dia berkapel ngan sapa2..haih...topik kedua sronok adalah kita tk bleh nk menyakiti hati binatang,tumbuhan,manusia..dan lain2...cinta pertama kita adalah allah bkn kekasih kita...cinta kedua kita rasul2...cinta ketiga kita al-quran dan hadis...cinta keempat kita adalah ibubapa...cinta kelima kita kepada kecermelangan ...dan cinta seterunya barulah cinta kepada suami kita(kalau yg sdah berkahwin)...

Sunday, 5 February 2012

hah penat btl 3 hari cuti skolah ni kne balik kmpung tlong mak long untuk persiapan kenduri kak cik...penat sgguh ngan kak cik ni sat kna buat ni sat kna buat tu sampai kna suap dia makan.hiihihi penat btl...nasib la ramai org tlong juga...nasib2..nnt ada kenduri kahwin lgi ...hah penatnya

Sunday, 29 January 2012





aq nk minta maaf kepada azri sbb buka facebook dia...hihihihihihahahah...sori la terasa lawak pula sbb kwn tu dia tegur org tp dia senyum plak tp tak apa la ......aq nk juga kata I want to apologize for my mistake to you and I hope you will forgive me ermm aq ah tak tahu nk kata dah...satu lgi aq tak buat apa2 pun dlm fb hang ok bai...




ni smua adalah kwn2 menari aq yg sebelah kanan tu nama jannah,anis,aimi,izzatie,mimi,aminah,dan sbelah belakang dari kiri tu nama dia munirah nasuha hidayah afiqah dan farra.....kmi smua ni suka bt lwak dan kwn paling aq suka dan skarang ni aq dok sebelah dia adalah mimi....hihihihi...dia suka makan dalam klas bila dia rasa mengantuk dan paling aq suka ttg dia ...dia suka membantu aq ...mimi.i luv u so much and I want you to know that I love you  and I hope we will be friend until the end of life




yang buat peace tu adalah kwn baik aq nama dia farra qhaleeda dan yg perempuan sebelah dia tu sya la... sya knl dia sejak skolah rendah lgi..kmi dua ada bnyk la juga persamaan dia
1.kmi dua adalah pengawas
2.kmi sekolah yg sama
3.kmi sama2 masuk kelab seni dan kebudayaan

Saturday, 28 January 2012

assalamualaikum...berjumpa kita lgi dalam hari yg ceria ini...sebenarnya sya tak pandai nk berhujah dalam blog tetapi sya cuba dan terus mencuba...esok sya dah mula skolah tetapi rsa rindu plak kat abg krana abg sya rapat ngan abg 6ber 3 ttp abg sya akan berpindah skolah SBP... ermm sedihnya :') ... tpi tak apa la nnt tk ada la org yg sombong kat skolah sgt

Friday, 27 January 2012

kwn yg tk menpati janji

aq geram kat kawan2 aq sbb dpa janji nk dtg skolah bersih klas tp 4 org ja mai mcm pa gi ni yg aq hot gila2 ni.....mcm pa gi... hari tu ckgu tnya spa nk mai skolah smua bdk prmpuan angkat tngan mcm nk bngun pun ada tp bila hari yg nk p bersih 4 org mcm pa gi..haih

hi

assalamualaikum...
alhamdullilah dan kita perlu bersyukur ke hadrat ilahi kerana kita boleh bernafas smpai skrang...aq berasa gembira krana dpt melihat lgi kedua ibu bapa ku.....huhuhu


alhamdullilah aq dpt melihat rakan2 ku dpt on9 dan chat bersama mereka ...hihihihihihi..... dapat melihat alam sekitar dan lain2 lgi.....

boring juga berada kat umah sbb tak ada bnda nk buat lps tu kna mengasuh anak sepupuku mmg penat walaupun dia kecik....sakit hati aq ni nk kawal dia 24jam...hahahaha

Tuesday, 3 January 2012

me!!!

hi ni aq dah masuk skolah...bnyk sgguh perubahan yg dah ditukar oleh ckgu seperti nama kelas,nama rumah sukan ngan mcm gi la.. sampai aq ngan kwn aq pun dah pening.. lps tu nk cari klas pun kena p tnya ckgu mn klas km...hihihihihi.. 1 lgi aq srnok sbb skolah km dah buat 1 sesi ja.. senang la nnt..lol....hihhihihi....skarang dah dpt guru klas baru,ckgu baru,nm klas baru, nm rumah baru.. tapi 1 ja yg tak berubah dari prnagai aq adalah perangai...hihihii...aq ni suka mengusik org...hihhiiihi..tu la hobi aq stiap hari..la ni aq dah blh la kurus kn badan dgn berjalan kaki p skolah tp klau dok asrama lg sronok.. tp klau dok asarma ada bnyk org gedik.. meluat aq tgk depa tu..klas agama saja tp gedik gila..aq pun tak tau nk ckp mcm mn gediks depa tu...:P meluat aq ngan depa tu