Saturday, 22 September 2012

futsal game

assalamualaikum sebagai pembuka bicara...
today ada pertandingan futsal seperti yang telah dijanjikan oleh aq ngan kawan-kawanku... aq mcm biasa la msti ada untuk permainan mcm tu krana masuk dlm bakat aq bukan mcm bola jaring tak best langsung sbb bnyk sgt peraturan..aq p futsal nagn ayah aq..lps tu kmi tggu la mimi,kak zimah,kak lin,kak wa sbb depa pun main juga...

kmi janji yang nk dtg anis,zatie tp yg ada mimi ja la huhuhuhu sedih tpi mimi dtg dia pakai bju pakai sluar mcm vavavom tak kata pa dah... actually kmi rancang yang aq dgn nabila p rumah anis and terus p rumah mimi tapi jadi sebaliknya pulak..aq dgn nabila p ngan ayah aq and mimi p dgn ayah dia. ya allah kesian gila kat anis :'( .. mesti dia tgh tggu kitorang. permainan dah nk mula tpi nabila ngan mimi dan ambik gambar lgi... nabila main sbb nk bgi cukup org..

awal-awal tu kmi kna ubah aq ngan nabila kna satu pasukan dgn aiman arfan, aidil dn sorang lgi aq tak knl yg lain tu pasukan sebaliknya...  pasukan kmmi mng 4-1 hebat tak pasukan main yeahhhh!!!... lps tu depa tk puas hati jdi kmi kna tukar prempuan lawan lelaki -_- aq pun ok la dan amiun amin jdi penjaga goal pasukan prempuan iaitu pasukan kmi la....waktu amirun amin jga goal kumpulan kmi dia dan lagi nk main fon hntr mesej ngan aweks dia kot (gila kan kwn aq sorang ni)  aduyaiiiiiii

time main tu, aiman arfan tendang bola and terkena bahu nabila... allah saja yang tahu betapa sakitnya bahu nabila waktu tu.. aq apa lagi main sampai tolak2 depa, tendang kaki depa  dah tak kra laki @ prempuan nk wat mcm mn sori la...hehehehe...aq mmg frust gila la dkat amirun amin main tak prnah nk btl dah la ja goal mcm prempuan bila bola nk smpai dlm goal dia boleh elak plak bola tu spatutnya dia kn ala tahan tpi ni  mian elak2 plak sakit hati gila ngan dia...-_-

aiman arfan tu plak tak tahu nk sedar diri yg dia tu pendek sama tggi ja dgn nabila hahahahaha...lps tu kmi main bola baling plak nabila takk reti nk main jdi dia kluar teman mimi kat luar.... aq tgk kak lin main fuyoooooo hebat gila kot sat ja jaring goal..aq boleh jaring goal sekali ja hahahhaha hebatkn!!! (wat hebat boleh)

pukul 5.20 ayah aq dtg nk jemput. mimi tak call ayah dia lagi then ayah aq nk tumpangkan mimi tpi mimi apa lgi dia bt malu giteww2.. yang nabila plak sibuk ja nk snap gmbar mimi (kesian dkt mimi tanggung malu hahahaha gelak jahat). dalam kereta nabila crita dkt aq ada hamba allah ni  nk ngorat mimi and dia minta 6ber mimi..  dah la hamba allah tu satu sekolah , satu tingkatan, satu tadika and satu taman dgn mimi. hamba allah tu plak playboy jugak.berani dia kacau kawan aq haih ni memang nk kena makan kaki tiga rasa kot.. gatal betul

then ayah aq berhenti dkat kedai makan berdekatan dgn mikamal gitewww. mimi ngan nabila terkejut juga la lps tu dia tnya mak aq nk buat mak aq apa lagi ckp la jom la turun minum2 dulu..mimi ngan nabila tak mau depa ni malu nk turun (tolak rezeki btl la depa ni kn2). ayah aq tnya depa nk makan apa tpi depa tolak pelawaan ayah aq... then ayah aq tnya aq nk mkn apa aq ckp la nk mkn koetiaw and milo... sekali lagi ayah aq tnya depa tpi depa tak mau jdi dgn kuasa veto yang ayah aq ada, ayah aq order koewtiaw 4 ndan milo 4 hahahaha pdn muka depa bt malu2 kucing depan ayah aq sgt.

nabila tu gatal2 la dia nk snap pic mimi lagi hohohoho jelez nya aq hahahahaha....lepas makan ayah aq hntr mimi balik dkt taman aman and balik rumah.. nabila tinggal basikal dia dekat umah aq. time tu hujan mak aq sruh dia masuk dulu tpi dia tak mau sbb dia tak ckp dkt mak ngan ayah dia yng dia kluar pergi futsal (haih apa la nabila ni) haih




pic nnt saya ltk!!!!

2 comments:

  1. weyh... jeles la weyh...nnti pi lagi tau...!! ajk aq skali (zatie cumey)

    ReplyDelete
  2. OK( ERKKKKK ZATIE CUMMEEYYY????)

    ReplyDelete