Thursday, 25 October 2012

HANG OUT WITH BUDDYZ AND BESTIE ILYS

Ni aleeya .. Budak yang aq suka buli ni dia la



Ni bestie aq.. Eyka aka azrai hehehe.. Dia nie dah semakin alim



Nie peah kelabu..Nm dia amani.. Nie pun bestie aq sayang hang


Yang baju biru tu aq.. Bak kata eyka muka nie tolak 10 tahun dri umur aq


Ramai org kata yang aq ni teran la tahan nk buang air..Ttpi smua yang korang ckp tu salah aq saja ja wat muka mcm tu


boleh jadi model tak???


                                           Ni buddyzz aq aka alang aq ataupun kak aq ..zatieee cunnn

Ni buddyz aq juga mimi kak aq gak ..comei tak kawan aq nie???



Aq pun tak tau knapa muka aq jadi mcm nie

 Anis yang pakai tudung hitam tu adalah buddyz aq dan yang tudung kuning tu farra... aq nk ucap heppy birthday kat farra


Yang bt peace tu nabila kwn lama aq merangkap buddyz aq dan kak long aq walaupun dia pndek tp dia mmg baik.. hehe -_-  

Hari ni aq klaur p perpustakaan dgn kwn2 aq yang tersayang. lps tu kmi p jln2 dlm cp and p pasific. Alhamdullilah tak jadi apa apa waktu kami keluar. best oooo keluar dengan kawan. Nanti nak keluar lagilah,tapi mak aku tak bagi keluar sangat. Tahun depan pula boleh kot,lepas habis PMR. Wohooooo,tapi aku takutlah PMR. 

Mula mula tu kami makan dekat MCD,pastu pergi POPULAR tapi tak dan nak bersila bagai. Orang penuh -_-. Hurmmm tapi aku beli juga novel,1 ja. Mak tak bagi aku beli banyak. Lepas habis beli semua tu,kami pergi beli minuman dengan ais krim. Aku semestinya beli ais krim perisa coklat 3 scoop. Ila n Anis beli minuman EACH A CUP. Entahla sedap ka dak minuman tu. 

Sebelum tu aku n Zatie pergi buang sampah,pastu aku terperasan kawan aku Pikah,Aleeya n Auni lari turun eskalator. Diorang buat maraton dalam PASIFIC sebab ABG ALEEYA ada dalam PASIFIC. Abg dia tak bagi keluar so diorang larilah. Aku usha dekat tingkat atastak ada pun.

Mak aku tak bagi pergi tingkat atas sekali,tapi kami pergi juga. Mak aku kata banyak orang lelaki tapi family family banyak ja kat situ. Kami semua tangkap gambar dekat satu sudut tersembunyi tu,malulah tangkap depan orang ramai. Dah berejam duduk situ,kami pun nak pergi meronda tempat lain tapi sebelum tu Ila nak tangkap gambar sebelah mainan budak budak. Nama dia apa tak tau,lupa. Dia boleh naik atas kuda tu,aku jerit suruh turun. Dia memang suka cari populariti. Pastu Atie pula naik atas tu,tangkap gambar lagi. Ayooo,malu malu.

Kemudian kami pergi beli bear bear,aku taklah sebab tak suka. Rugi betul...Kemudian kami pergi balik ke MCD sebab Ila nak bawa balik untuk family dia. And kami pun balik. Seronok sangat sangat dapat keluar dengan diorang. Harap dapat keluar lagi. Sayonara,bye.

Saturday, 6 October 2012

MANGSA DEMAM

ASSALAMUALAIKUM...

hari ini aq kna jadi mangsa demam untuk 3 hari ...huhuuhuh kesian kan dekat aq .. meh sini aq nk crita mcm mn aq bleh demam.. pada malam jumaat hari tu aq tngh landing2 dlm bilik aq then aq terdengar bunyi ketukan dari tingkat bawah so aq turun la mak aq dah dengar awl dari aq dan mak aq pun ckp la " ya ya tunggu kejap" lps mak aq ckp mcm tu ketukan itu hilang...so kmi tgk la dekat luar tpi tak ada pa..

abg kedua aq tu ta dgr ketukan tu sbb dia tgh degar lagu pakai headfone.. jadi aq ni cuak la bagai dah la aq dgn mak aq ja dengar.. lps tu aq nk naik atas balik tapi hati aq ni tak tau nk kata apa dah getar weyhhhhh....
jadi aq buat keputusan untuk tido atas sofa dekat bawah... dah la panas tido dekat atas sofa tu.. esoknya bagun aq rasa pening kepala and batuk2 bagai.. aq dapat selesema skali tpi aq selesema dekat skolah.. ni msti berjangkit dgn Zakwan... (hah tggu hng zakwan)

esok tu plak mak dgn ayah aq hntr adik aq p skolah dia sbb skolah dia bt kem bestari solat.. tak pa la aq p la dekt meja yang terltaknya laptop aq ambik and aq main depan tv..tk pa la dekat 5 minit lps tu aq dengar bunyi satu benda jatuh.. jatuh benda tu ya allah deras gila ... tpi yg aq pelik aq sorang ja dgr abg aq tak dgr pun hah aq tak tau la knapa... sedihnya aq bt apa dekat korang smpai korang kacau aq.. dah la tgh penat mcm tu..

petang tu mak ngan ayah aq ajak balik kg. so kmi pun balik kg la.. kla tdak kmi kna balik hari khamis hari tu sbb km buat keduri tahlil tp aik aq ada kem so kmi bt keputusan untuk balik hari jumaat... dlm on the way nk balik kg. ayah aq berhenti dekat umah sewa pak su aq sbb nk tgk umah dia... umah pak su aq yang lama tgh ubah suai lain...jadi ayah aq semang punya sembang dekat 2 jam.. aq ni tak tau nk bt pa dah.. boring sgt aq ajak adik aq ngan sepupu aq pergi taman dekat dengan rumah sewa pak su aq..

lps tu dah abis smbang km trus balik kg... smpai2 kg. kmi dgr berita yang WA aq jatuh motor selepas habis baca yassin untuk tok wan aq .. nasib la tak truk sgt.. WA aq dah la ada kencing manis ... haih knapa la jdi mcm tu tpi itu dah bnda nk berlaku kn...malam tu aq tak larat sggt2 so aq tdo lps solat magrib tu... ksian kan... huhuhuhu pgi ni aq rasa okey dah la skit2 tpi aq rasa lain skit. hurmmm






*ni gmbar bdk baik2 plak.. abaikan muka aq tgk muka adik aq sama tak*



*maaf la klau silap eja mmg aq tak larat nk cek balik ok sekian tima kasih*
luv allah
luv u all
luv eyka azra gak






Tuesday, 2 October 2012

ASSALAMUALAIKUM... 
HARI INI SYA NK CERITA TENTANG SEPUPU SAYA YANG PALING CUTE DAN SEPUPU YANG PALING RAPAT DENGAN SAYA IAITU FATIN NIZA... SAYA PANGGIL DIA KAK TIN DAN DIA DILAHIRKAN  PADA 1 JUNE 1990.. SEKARANG UMUR DIA 22 TAHUN DAN DAH BERPUNYA.. PAK WE DIA NAMA ZULHILMI ARIS SAYA PANGGIL ABANG EMIE (SEDAPKAN NAMA) 

MULA2 SEKOLAH DEKAAT SEKOLAH KEBANGSAAN DATO' SYED AHMAD DAN FORM 1 DIA SEKOLAH MENEGAH KEBENGSAAN DATO'SYED AHMAD JUGA (HEHEHE). SELEPAS ITU DIA DAPAT MASUK POLITEKNIK SULTAN ABDUL HALIM MUADZAM SHAH DEKAT JITRA (SAPA TAU ANGKAT KAKI).. DAN SEKARANG BEKERJA DEKAT KLPL SDN

CIRI2 DIA NI : DIA BAIK HATI, PERAMAH, COMEL ( KALAU ORANG TENGOK MESTI NAK PANDANG BANYAK KALI) HAHAHA.. SAYA MEMANG SAYANG DIA SANGAT TAPI DIA SAYANG SAYA KE???.. DIA NI PANDAI BERGAYA TOUCH UP SANA TOUCH UP SINI LA..  KALAH MAK ANDAM LA ( BANGGA SAT) -_-

SEKARANG NI PASAL PAK WE DIA PULAK... PAK WE DIA NI MUKA NK MCM KOREA SIKIT ( SIKIT JA TAU TAK BANYAK ).. RAMBUT PUN MCM KOREA SENANG KATA KN DIA NI BAJET KOREA LA HAHAHA...  PAK WE DIA NI HENSEM DAN TINGGAL DEKAT JITRA SAPA RASA KENAL TU JANGAN LUPA TEGUR PULAK...

SEKARANG PAK WE DIA BEKERJA DEKAT PULAU PINANG SEBAGAI SUPERVISOR DEKAT STRAITS ORTHOPAEDICS (MFG) SDN. BHD... ABANG EMIE NI BAIK HATI, PERAMAH, PERSONALITI YANG MENARIK LA KATA KAN ( TANGAN DIA BAHU MATA KE ATAS ) HAHAHA... JANGAN MARAH LA YE -____-


KAK TIN DENGAN ABANG EMIE NI MEMANG SWEET KAPEL GILA... KLAU RASA SWEET DEPA TU BOLEH DAPAT KENCING MANIS LA ATAU DIABETES... HEHEHE,... UNTUNG LA DEPA KAN BUKAN MCM KITA NI ORANG NK TENGOK MUKA PUN TAK MAU HAIH KESIAAAANNN KAN HURMMMM :(

  
NI WAKTU DEPA PERGI KL... OMEY KN DUA ORANG NIE



YANG NI GAMBAR PALING SWEET WAKTU DEPA PERGI MAKAN... SWEEEETTTTT KAN



YANG NI ENTAH LAH DEPA PERGI MANA TAH TAK INGAT TPI TGK GMBAR DAH LA KN...OMEY SEPUPU SAYA YANG DUA ORANG NI



YANG NI SAYA PUN TAK TAU JUGA DEPA PERGI MANA SOWY LA




* SEKIAN TERIMA KASIH*



Friday, 28 September 2012

NUR ZULAIKHA AZRA BT. NIZAR

assalamualaikum hari ini saya nk cerita tentang kwan baik saya iaitu NUR ZULAIKHA AZRA BT. MOHD NIZAR panjang kan nama dia haih mesti penat nnt nk tlis dia nm dekat buku. nama panggilan dia eyka.. dulu aq tak la rapat sangat ngan dia.. yang paling rapat ngan dia adalah amani sbb amani ni kwn dgn dia dari skolah rendah lagi.. aq dgn dia rapat sejak satu prkara yang terjadi dlm hidup kmi (jeng2 perkara tu biarlah rahsia) okkk.. -_-

eyka ni pendek sbnarnya hahahaha jangan marah ja eyka sbb mengutuk hng :|)  tp apa yng aq tulis tu fakta..dia budak pandai, suka main bola jaring, dan dia ni masuk unit beruniform KRS ( pasukan menghijaukan negara) tangan atas bahu mata keatas mulut jelir hahaha :') dalam kelas dia duduk depan skali dengan amani dan aq pulak duduk belakang sekali hohoho kesian aq :'(

eyka ni baik aq tak lupa tarikh lahir dia, hobi dia, cita2 dia,( mcm ni la kwn sejati ok)... eyka ni pengawas dkt skolah dan dekat skolah juga la dia prnh kapel dgn seorang jejaka yang tak cukup hensem iaitu sepupu (maap la aq tak tau dia tu spupu or apa tpi dia ada kaitan dengan jiran aq)  kepada jiran aq.. tpi la ni depa sudah clash hohoho kesian kn ( ada aq kisah jadikan tak kacau hidup aq sudah hahaha 3: ) )

eyka ni suka bergosip dalam kelas suka husya org  dgn amani tpi la ni dia dah tak leh nk husya sbb skrang ni dia didampingi dgn jejaka2 yang tk berapa hensem dan suka buat bising dalam kelas... eyka ni comel dan cantik, pandai bergaya, bila  dia senyum tu ita bleh tahu yg dia senyum ikhlas atau tk hehehehe... dia pakai cermin mata sama dgn aq tpi warna lain tmpat beli pun lain nah.. 

sekarang  ni eyka dah terjatuh minat dekat seseorang ni tpi aq tak mau bgi tahu dekat korang spa jejaka yang bernasib malang tu ( hehehe sowy ye eyka saja ja tu nk bergurau )  dia dgn jejaka ni mmg sewwwwiiiiiiiitttttttt gila tak payah nk letak gula merah ka gula halus ka tpi seewwiit depa tu allah saja yang tahu (harap korang seronok ) :)



ni gambar dia comel kan.. dia suka buat tagline dua jari dekat atas tu apamaksud dia pun aq tak tahu hahaha.. dia ni tak kawin lagi okstgi korang ingat dia dah kawin pulak sbb dia pakai inai.. dia ni baru ja form 2 tau.. sapa minat dkat dia inbox me


*sbnarnya aq tak tau nk tlis apa yng ja otak aq bleh loading klau aq kutuk tu maap la nah jangan marah nnt cpt tu k bye -_- *

Saturday, 22 September 2012

futsal game

assalamualaikum sebagai pembuka bicara...
today ada pertandingan futsal seperti yang telah dijanjikan oleh aq ngan kawan-kawanku... aq mcm biasa la msti ada untuk permainan mcm tu krana masuk dlm bakat aq bukan mcm bola jaring tak best langsung sbb bnyk sgt peraturan..aq p futsal nagn ayah aq..lps tu kmi tggu la mimi,kak zimah,kak lin,kak wa sbb depa pun main juga...

kmi janji yang nk dtg anis,zatie tp yg ada mimi ja la huhuhuhu sedih tpi mimi dtg dia pakai bju pakai sluar mcm vavavom tak kata pa dah... actually kmi rancang yang aq dgn nabila p rumah anis and terus p rumah mimi tapi jadi sebaliknya pulak..aq dgn nabila p ngan ayah aq and mimi p dgn ayah dia. ya allah kesian gila kat anis :'( .. mesti dia tgh tggu kitorang. permainan dah nk mula tpi nabila ngan mimi dan ambik gambar lgi... nabila main sbb nk bgi cukup org..

awal-awal tu kmi kna ubah aq ngan nabila kna satu pasukan dgn aiman arfan, aidil dn sorang lgi aq tak knl yg lain tu pasukan sebaliknya...  pasukan kmmi mng 4-1 hebat tak pasukan main yeahhhh!!!... lps tu depa tk puas hati jdi kmi kna tukar prempuan lawan lelaki -_- aq pun ok la dan amiun amin jdi penjaga goal pasukan prempuan iaitu pasukan kmi la....waktu amirun amin jga goal kumpulan kmi dia dan lagi nk main fon hntr mesej ngan aweks dia kot (gila kan kwn aq sorang ni)  aduyaiiiiiii

time main tu, aiman arfan tendang bola and terkena bahu nabila... allah saja yang tahu betapa sakitnya bahu nabila waktu tu.. aq apa lagi main sampai tolak2 depa, tendang kaki depa  dah tak kra laki @ prempuan nk wat mcm mn sori la...hehehehe...aq mmg frust gila la dkat amirun amin main tak prnah nk btl dah la ja goal mcm prempuan bila bola nk smpai dlm goal dia boleh elak plak bola tu spatutnya dia kn ala tahan tpi ni  mian elak2 plak sakit hati gila ngan dia...-_-

aiman arfan tu plak tak tahu nk sedar diri yg dia tu pendek sama tggi ja dgn nabila hahahahaha...lps tu kmi main bola baling plak nabila takk reti nk main jdi dia kluar teman mimi kat luar.... aq tgk kak lin main fuyoooooo hebat gila kot sat ja jaring goal..aq boleh jaring goal sekali ja hahahhaha hebatkn!!! (wat hebat boleh)

pukul 5.20 ayah aq dtg nk jemput. mimi tak call ayah dia lagi then ayah aq nk tumpangkan mimi tpi mimi apa lgi dia bt malu giteww2.. yang nabila plak sibuk ja nk snap gmbar mimi (kesian dkt mimi tanggung malu hahahaha gelak jahat). dalam kereta nabila crita dkt aq ada hamba allah ni  nk ngorat mimi and dia minta 6ber mimi..  dah la hamba allah tu satu sekolah , satu tingkatan, satu tadika and satu taman dgn mimi. hamba allah tu plak playboy jugak.berani dia kacau kawan aq haih ni memang nk kena makan kaki tiga rasa kot.. gatal betul

then ayah aq berhenti dkat kedai makan berdekatan dgn mikamal gitewww. mimi ngan nabila terkejut juga la lps tu dia tnya mak aq nk buat mak aq apa lagi ckp la jom la turun minum2 dulu..mimi ngan nabila tak mau depa ni malu nk turun (tolak rezeki btl la depa ni kn2). ayah aq tnya depa nk makan apa tpi depa tolak pelawaan ayah aq... then ayah aq tnya aq nk mkn apa aq ckp la nk mkn koetiaw and milo... sekali lagi ayah aq tnya depa tpi depa tak mau jdi dgn kuasa veto yang ayah aq ada, ayah aq order koewtiaw 4 ndan milo 4 hahahaha pdn muka depa bt malu2 kucing depan ayah aq sgt.

nabila tu gatal2 la dia nk snap pic mimi lagi hohohoho jelez nya aq hahahahaha....lepas makan ayah aq hntr mimi balik dkt taman aman and balik rumah.. nabila tinggal basikal dia dekat umah aq. time tu hujan mak aq sruh dia masuk dulu tpi dia tak mau sbb dia tak ckp dkt mak ngan ayah dia yng dia kluar pergi futsal (haih apa la nabila ni) haih




pic nnt saya ltk!!!!

Tuesday, 18 September 2012

MENANTU OH MENANTU

Mama dan minah telah melangsungkan perkahwinanya.

selepas semuanya selesai dan semuanya nyyenyak tidurnya,Pak Haji Dollah, bapa mertua mamat dan bapa kpada minah lah tu, mengejutkan smua isi rumah untuk solat subuh.semua isi rumah pun bangun dan si mamat & minah pun bangun mandi dan bersiap untuk mendirikan solat subuh. tapi dek kerana lewat bangun, maklumlah malam pertama, si mamat tak sempat bersolat jemaah dengan pak haji dollah. walaupun telah dikejutkn  awal oleh isterinya minah. dia do asyik berbaring dek kerana penat, membetulkan urat-urat yang lenguh semalam.

maka, pak haji dollah pun suruhlah menantunya tu solat sendirian ketika ahli keluarga yang lainnya sedang berwirid. si mamat pun qamat dan diriknlah solat subuhnya. selepas selesai solatnya dan memberi salam pak haji dollah pun menegur menantunya si mamat tadi, "hai mamat kenapa solat subuh tiga rakaat"? lantas si mamat jawab "eh... ia ke ? tiga rakaat ker? rasa-rasanya dah ckup empat rakaat tdi."

masya Allah... mengucap panjang pak haji 

hidup

Assalamualaikum hri ni saya nk story mori psl hidup...adakah kita hidup di dunia semata2 mngejar  kekayaan atau kita hidup ini untuk membuat amal ibadat???... (renung2kn dan slamat beramah XD).. atau pun kita hidup untuk mencari seseorang yg bleh menjaga kita, merawat kita atau sebaliknya @ kita mahu memainkan perasaan org yang tidak bersalah dgn menggunakn harta bendanya sbagai harta kita sendiri... fikirkan la dan insaf la anda dari perbuatan itu(siapa terasa ambik la tpi aq tak letak perisa manis ka masam atau wat ever)

cuba kita lihat pada zaman sekarang filem2 atau cerita indonesia,korean,tailand yang slalu menjatuhkan org islam sperti korea mengeluarkan tarian oppa gangnam style yang skarang berleluasa... kita harus bangun untuk memperjuangkan agama kita untuk masa depan kita yang hampir musnah disebabkan penjajahan dari segi mental dan fizikal...

aq berasa sedih krana pada masa skarang anak muda sudah menjinakkan diri dlm kegiatan tak bermoral separti merokok, mengedar dadah, membuat maksiat adakah itu bagus.. dari sini kita boleh melihat dimana peranan ibu bapa untuk mendidik anak dan pengaruh rakan sebaya.. remaja pada masa skrang mestilah pandai memilih rakan yang berakhlak baik, bersopan santun pada ibu bapa, menghoramti org tua, itu lah dinamakn teman sejati...

'AJAL MAUT DITANGAN TUHAN'