Wednesday, 16 May 2012

kwn2 ku yg ku sayang


Assalamualaikum :D Today 16 Mei so today Hari Guru larh. Hewhew :3 aku tak bagi apa-2 pun kat cikgu just bagi kad ucapan ja. Tak sempat nak pi beli ! -.- aku lupa kata harini hari guru. Trololo :p

Today takde larh best mana pun, kalau dapat lepak dalam kelas sure best. Tapi cikgu tak bagi duduk dalam kelas, kena pi padang. -..- Geng-2 aku yang lain semua dah pegi padang, tinggal aku ngan Zatie ja larh. Nahaii ~ depa menghilangkan diri macam chipsmore. Hatudiaaaaaaaa, aku ngan Zatie merayau satu sekolah cari depa tapi batang hidung depa pun harem tak nampak. Ini menyebabkan kemarahan tahap gaban ! Aku terjumpa Aleeya and Fiqah. Aku tanya depa, depa kata tak jumpa pun. Alahaiii ~ berapa lama lagi larh aku nak kena cari. Skru kaki aku pun dah macam nak tercabut. Hehe xD Lupa pulak kaki aku mana ada skru, aku manusia bukan robot. Jalan-2 satu sekolah then serempak dengan Aleeya and Fiqah lagi. Depa tetap tak jumpa geng-2 yang lain. Aku ngan Zatie dah terlalu penat, keliling satu sekolah brapa round pun taktau so kami pegi kantin, beli air teh ais. Allah ! Hilang dahaga kat tekak ney. Alhamdulillah :) 

Lepas beli, aku dengan Zatie pun mulakan pencarian geng-2 kami sambil minum air. Sedihnya kena tinggal ngan depa. Dah larh susah nak cari depa ! T^T Sepanjang pencarian depa semua aku belajar macam-2 perkataan Kedah kat Zatie. K, lawak gila aku dengar perkataan-2 tu xD salah satu daripadanya "deremen". Nak tau 'deremen' tu apa ? Cari sendiri maksud dia :p aku cakap kat Zatie, kalau aku jumpa depa aku nak ketuk kepala sorang-2 ;) Jahat tak aku ? Aku dah bosan sangat-2 cari depa so aku ngan Zatie pun menyanyi sambil mata melilau cari kelibat depa semua. Aku ajak Zatie lalu kat tepi surau sekali lagi then kat sana kami jumpa Aleeya tengah duduk. Aku tanya Aleeya, nampak depa semua tak, pastu tetiba Anis ngan Mimi serbu aku ngan Zatie. Depa ambik air yang ada kat tangan kami. Aku tengok ja depa. Then baru aku teringat yang aku kata nak ketuk kepala depa. Depa tengah minum then aku ketuk kepala sesorg. Padan muka !! :p

Lepas jumpa tu kami dah tak berpecah. Mau patah pulak kaki aku kalau berpecah sekali lagi ! Just Mimi yang berpecah, dia ikut Hidayah. Kami pegi tengok cikgu-2 main netball pastu masuk dewan tengok persembahan then pegi makan kenduri kat kantin. Sedap gak :D Lepas makan kami lepak dekat kelas 2 KAB 3. Kami main snap pic. Entah berapa bnyak pic aku snap. Agagagaga xD biyaq pi larh, kamera aku, ada kacau kamera mpa ? Dak kan ? :p

Dah terlalu bnyak aku cerita utk harini :D haha, sila larh tengok pic aku and kawan-2 aku ;D Pic Mimi ja yang tadak sebab aku tak jumpa dia -.-

*ni nabila yg tulis bkn fiqah yg tulis...aq cuma copy paste ja*

Senyum tak perlu kata apa-apa :)




yang pegang beg tu nabila  dan disebelah  tu, Zatie :)


 nabila and Aleeya. Hoho ! dia always bergaduh dengan dia, tapi berbaik balik :)


nabila with anis -.- haha :)


 aq memang tak comeii  :)



Show your teeth, people :D


 Omeii dak kwn ku ? Trololo :D


agak-2 boleh jadi model ubat gigi Colgate dak ? Hewhew :D


Anda jeles dengan keputihan gigi kami ? Sila pakai ubat gigi Colgate :D




Please show your pinky tongue :p


 kami memang gegeh pun. Anda dengki ? Mirror yourself ! :p


We're sexy and we know it ! :p


Abaikan muka aku yang weird ituu :p



Mulut kembung seperti ikan buntal -.-

  
 Buat mulut kembung ni idea Fiqah, bukan aku -..- btw nabila comeii ! :O




Ok, sampai disini ja larh dulu. Kbye, wish you have a nice day, yeah ;)
1 lgi smua gmbar dgn ayat2 tu bkn fyka yg tlis tpi nur nabila aina..fyka copy paste je hew hew ^^^
comel kan kwn2 fyka

p/s: kalau korang nak kutuk pic-2 ney baik korang blah dari blog aku. Ini hidup aku. You know my name, not my life ! 




terima kasih sudi baca. komenlah sikit.


Thursday, 10 May 2012


HAI!! ni adik bongsu aq nm dia Azrul b. Adnan ..tarikh lahir dia 6.11.2005 kot tak pasti la ... bdk yg paling  bising dlm umah.. klau dia p KAFA lps tu mak nagn abah tggal dia msti dia tnya 'kak2 mak ngan abah p mn' dgn muka dia nk nagis....anak manja dlm keluarga...umur dia 7 tahun suka tgk tv, main game dan mahu jadi polis...skolah kebangsaan seri amar diraja.... adik yg paling aq mluat dan paling aq suka hehehe

HAI!!! ni aq Nur Afiqah bt. Adnan...tarikh lahir 12.11.1998 (  of course aq ingat tarikh lahir sndiri )  umur 14 tahun ..skolah sama ngan abg kedua...aq ni  gila2 skit klau ngan kwn2  tpi klau kat umah aq baik.. hehehehe... suka makan kadberi...ank keempat...perempuan tunggal bkn tunggul.....jarang keluar umah..suka bnda lasak2, main game tgk tv,suka main gitar dan mahu jadi angkasawan... sayang kwn2 ku <3 
HAI!!! ni abg ku yg ketiga nm dia Afif b. Adnan.... aq tk ingat juga tarikh lahir dia ..dia ni bleh kata  BMB (BUDAK MAKAN BANYAK).... umur dia 16 tahun..  skrang dia skolah sains tunku syed putra... abg yg paling aq rapat skali.. tpi bila dia masuk asrama dah tak rapat sgt dah ... suka baca komik dan main gitar nak jadi ?????( tak tau juga ) bdn sedap bleh bt bantal...suka ambik barang org tak ckp....dan suka melepak ngan kwn2 dia
HAI!! ni abg kedua aq nm dia Amran b. Adnan.. tarikh lahir dia 20.1 1995 kot...skolah tunku abdul malik.. aq pun tak tau juga tarikh abg ku ni..abg  paling pendiam dlm keluarga tak pernah nk ckp klau dia ckp msti ada bnda penting atau dia sruh bt something...tpi klau dlm keluarga aq rasa dia rapat ngan aq... hehehehe... suka main game dan mahu menjadi ??? entah la lupa cita2 dia apa maakn sayer... tk prnh nk kluar rumah klau kluar tu msti kna paksa...
                               
HAI!!! ini abg sulung aq.. nama dia Ammar b. Adnan... aq tk ingat tarikh lahir dia  sori hehehehe... skarang umur dia 18 thun ... dia adalah abg yg paling rajin dlm keluarga....baik hati, pendiam dan lain2... baru habis belajar dkt matriulasi changlon, dan sdg tggu result...suka main gitar, dia mahu menjadi doktor gigi... dia suka bnda yg mencabar mcm adik dia hehehe...aq ta tau dia ada awek ka blum... tak suka sgt berjalan